BÜYÜK BEDEN GİYENLERE ÖZEL TESETTÜR GİYİM ÜRÜNLERİ

Artık Tercih Alanı Daha Geniş

Tekstil modası, şimdiye kadarki en parlak döneminde. 20. yüzyılın son çeyreğinden itibaren eskiye kıyasla daha esnek, daha renkli ve çok sesli bir yapıya evrildi. Eskinin o belirli kalıpların içinde şekillenen ve kalıpları dayatan anlayışları, bugün cılız bir etkiye sahip. Yeni nesil moda, stüdyolarda üretilen suni tasarımlar yerine, stüdyo dışındaki gerçek hayat dinamiklerinden beslenen organik tasarımlar sunuyor.

Bu yeni anlayışların göze çarpan ilk özelliği ihtiyaçları gerçekçi şekilde analiz etmek ve analiz sonuçlarına göre çözümler üretmek. Yeni nesil moda anlayışları boşluklara karşı kör değil. Önceki dönemlerde yeterince ilgilenilmemiş alanlar, günümüzde tasarımcıların yeni ilgi odakları haline geliyor. Tesettür giyim ve büyük beden, bu alanlardan. Standartların dayatıldığı eski durağan anlayış etkisini yitirmeye başlayınca bu iki alan büyük bir dönüşüm sürecine girdi. Dahası, tesettür giyimin ve büyük bedenin kesişim noktası olan Büyük Beden Tesettür de ilgi görmeye başladı. Büyük beden tesettür giyim, meydana gelen yeniliklerin heyecanla takip edildiği popüler alanlardan.

Standartlara Hapsolmayan Moda Anlayışları

Büyük beden tesettür artık kendi modasını oluşturmuş ve eskiye nazaran daha zengin bir tür ve model çeşitliliğinin söz konusu olduğu ayrıcalıklı bir bölüm. Standartların içine sıkışarak şekillenmiş ve standartları dayatan tutumun etkisini kaybetmesi, bu büyük oluşum üzerinde büyüketkisi var. Günümüzde standart beden ölçülerinin dışındaki tesettürlü kadınlar, daha çok alternatife sahip.

Standartların dışındaki hareket alanı sadece beden ölçüsü konusunda alternatifleri çeşitlendirmiyor. Bu ayrıca stil ve model konusunda da seçenek yaratmakta. Hem büyük beden hem de tesettür giyim, kanıksanmış kalıpların içinde hayli uzun süre kaldı. Kalıplar teker teker yıkılırken, dini gereklilikleri ihlal etmeyen ve büyük bedenin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran estetik tasarımlar koleksiyonları etkiliyor.

r.

« Anasayfa